تکنولوژی های ارتباطی

گزارش از کلاس درس تکنولوژی های ارتباطی

تکنولوژی های ارتباطی

گزارش از کلاس درس تکنولوژی های ارتباطی

گزارش های کلاس درس تکنولوژی های ارتباطی

۶ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

از تصادف قبل کلاس تا سوتی های حین کلاس

از سوتی های pinterest و تیکه کلام های جذاب استاد دهکردی بگم یا تصادف قبل کلاس برای جلوگیری از هر گونه تاخیر مختصر و مفصل. خلاصه که باید بگم جذاب ترین کلاس این ترم درس تکنولوژی های ارتباطی همین جلسه هشتم بود.

گویا اشاره می کنند که کلا قسمت نیست ما به موقع سر کلاس این درس برسیم. من نمی دونم کسایی که از 7:30 میرسند، چطوری میان که میتونند خودشونو حتی زودتر از کلاس به دانشگاه برسونند. به هر حال من که تصمیم گرفتم به این جمله که میگه "دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است" ایمان بیارم. 

بگذریم از تصادف با ماشین شست وشوی خیابون شهرداری که ترمز بریده بود و قصد یکی کردن مارو با اسفالت داشت. مهم این بود که این بار برای مختصر تاخیر همیشگی، بهونه موجهی داشتیم. بلاخره با یک ربع تاخیر توپ خودمون را پر کردیم و رفتیم سرکلاس که ضمن مواجه با هر گونه کنایه و تیکه و اعتراض استاد آتیش کنیم و توپ رو بندازیم وسط کلاس که تصادف مسخره صبح باعث شد دیر برسیم اما برعکس جلسات دیگه، در این جلسه آرامشی در چهره استاد موج میزد که کل 7 ترم دانشگاه دیده نشده بود. طوریکه حتی به ما نگاهم نکرد یعنی ماجرا جوری شده بود که من خودم تلاش می کردم تا قرنیه تو چشم استاد نگاه کنم اما استاد انگار اصلا تمایلی نداشت اول صبح چشمش به چهره های ما بدبختای تاخیر به پیشونی خورده بیفته.

به هرحال بعد کلی ماجرا به کلاس رسیدیم و استاد شروع کرد به صحبت در مورد pinterest و کار کردن با آن برای آموزش نحوه استفاده از این شبکه توسط دانشجوها. بهتره که نگم در pinterest با چه تصاویری مواجه شدیم و استاد چه سوتی های لفظی اشتباها داد که باعث شده بود کلاس مدام به هوا رفته و مجددا به زمین برگرده. 

در نهایت بعد از کلی تمرین pinterest و تایپ ده انگشتی، استاد کارای عملی که برای کلاس باید انجام بدیم را گوشزد کرد و جلوی بیشتر از این سوتی شدن کلاس را گرفت و کلاس را تمام کرد.



  • shirin ghanbari
  • ۰
  • ۰

گزارش جلسه ای که غایب بودم

عملا نمی دانم برای جلسه ای که نبودم چه گزارشی می خواهم بنویسم ولی از آنجایی که همه باید 12 تا گزارش را تا اخر ترم در وبلاگ داشته باشند مجبورم توهم حضور در کلاس بزنم.

جالب اینجاست که حتی جزوه ای از این جلسه یا مختصر پرسشی از بچه هایی که حضور داشتن هم ندارم اما با اعتماد به نفس کامل دست به تایپ شدم.

مهم نیست که حضور نداشتم اما یکی از غیبت های لذت بخش زندگیم بود. جلسه ای که از شبش همه بچه ها در گروه این درس درگیر انجام دادن کارای کلاسی و نحوه لینک گذاشتن و مشکل پیدا کردن لینک اسکایپاشون بودن و این در حالی بود که من با فراغ بال کامل داشتم بار سفر میبستم و خوشحال ازین که دغدغه چطوری لینک بزارم و چه گزارشی باید بنویسم نداشتم.

صبح در مسیر سفر صدای پیامای گروه به گوش میرسید که همه اسکایپ داشته یا نداشته، اعلام می کردند که اسکایپ دارند و من همچنان خوشحال ازینکه کلاس و استرس های آن را پیچونده اما اون وسطا اعلام کردم که منم اسکایپ دارم. اصلا یه درصد هم شک نکنید که من و دوستام اسکایپ نداشتیم و اعلام حضور کردیم. استغفر...

خلاصه که فقط خواستم گفته باشم منم گزارش نوشتم چرا که عملا نمی دانم اصلا چه مباحثی در جلسه هفتم مطرح شد یا نشد.


  • shirin ghanbari
  • ۰
  • ۰

شبکه های اجتماعی چه اهدافی را دنبال می کنند؟

شبکه های اجتماعی به طور کلی با اهدافی از قبیل سازماندهی انواع گروه های اجتماعی مجازی (با تکیه بر اشتراکات مختلف و رسیدن به هدف مشترک غالبا سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در دنیای واقعی)، توسعه مشارکت های اجتماعی، به اشتراک گذاشتن علاقه مندی ها توسط اعضا(از مهم ترین کارکردهای شبکه های اجتماعی است که بدون آن، شبکه اجتماعی معنا ندارد. کاربران دغدغه ها و علایق و دلمشغولی های خود را با یکدیگر به اشتراک می گذارند)، ایجاد محتوا توسط اعضا (برخلاف سایر رسانه ها، تعامل و تاثیرگذاری مخاطبان در تولید و انتخاب محتوای دلخواه زیاد است و قدرت انتخاب بیشتری دارند)، و تبلیغات هدفمند اینترنتی (این سایت ها یکی از منابع مهم کسب درامد هستند. از این طریق که کاربران شبکه های اجتماعی علاقه مندی های خود را در سایت اعلام می کنند و شرکت های تبلیغاتی با آگاهی از این علاقه مندی ها برای آن ها آگهی می فرستند. بسیاری از شرکت ها هم خود در شبکه های اجتماعی صفحه شخصی دارند و با مشتریان  خود و سایر شرکت ها ارتباط برقرار می کنند) ایجاد می شوند.

مزایایی که شبکه های اجتماعی دارند و باعث استقبال بسیار زیاد از آن ها شده است، شامل این موارد می شود: انتشار سریع و آزادانه اخبار و اطلاعات، افزایش قدرت تحلیل و تقویت روحیه انتقادی (هرچند امکان انتشار اطلاعات نادرست زیاد است اما مخاطب می تواند اطلاعات را در پایگاه های مختلف با هم مقایسه کند و حتی می تواند از این طریق قدرت نقد و تحلیل خود را افزایش دهد)، امکان عبور از مرزهای جغرافیایی  و آشنایی با افراد و سایر جوامع و فرهنگ ها(کاربران می توانند از این راه فرهنگ و آداب و رسوم کشور خود را به دیگران معرفی کنند. همچنین سازمان ها هم از این طریق می توانند دیدگاه خود را منتشر کنند)، شکل گیری و تقویت خردجمعی (خردجمعی به جریان پویای قوه تفکر کاربران در این محیط ها گفته می شود که به عنوان یک پردازش گر بزرگ، اطلاعات را پردازش می کند. نیروی ذهن و تفکر کاربران شبکه های اجتماعی با یکدیگر ترکیب می شود و نیرویی بزرگ با قدرت پردازش بالا به وجود می آورد)، امکان بیان ایده ها به صورت آزادانه و آشنایی با ایده ها، افکار و سلایق دیگران (امکان ارسال بازخورد و همکاری و همگاهی کاربران و مشارکت در بحث ها وجود دارد. اعضا به مشارکت و کامنت گذاشتن تشویق می شوند. مانع جدی برای تولید محتوا وجود ندارد و بر خلاف رسانه های سنتی که محتوا را تولید و ارسال می کردند، در شبکه های اجتماعی امکان گفتگو وجود دارد و جریان ارتباط دوسویه است)، کارکرد تبلیغی و محتوایی، ارتباط مجازی مستمر با دوستان و آشنایان (شبکه های اجتماعی موجب گسترده تر شدن دامنه ارتباطات شده است. ما می توانیم کسانی که از آن ها بسیار دور هستیم یا کسانی که مدت زیادی است که ارتباطی با آن ها نداشته ایم را در این شبکه ها پیدا کنیم و ارتباط برقرار کنیم)، تبلیغ و توسعه ارزش های انسانی و اخلاقی در عرصه جهانی (یکی از کارکردهای مهم شبکه های اجتماعی امکان تبلیغ ارزش های دینی، اعتقادی، انسانی و اخلاقی است)، یکپارچه سازی بسیاری از امکانات اینترنتی و وبی (شبکه های اجتماعی با فراهم آوردن امکاناتی چون ایجاد صفحات شخصی، ساخت وبلاگ، جستجوی اینترنتی، اطلاع از اخبار و رویدادها، شرکت در فضاهای گفتگو مثل چت، و امکان آپلود فایل ها، امکانات پایگاه های مختلف را یکپارچه کرده انند. این شبکه ها با ارائه خدمات مختلف، با پایگاه های بزرگی مثل گوگل  و یاهو رقابت می کنند)، توسعه مشارکت های مفید اجتماعی، افزایش سرعت در فرایند آموزش و ایجاد ارتباط شبانه روزی بین استاد و شاگرد(مانند آموزش های مجازی یا از راه دور. خود کاربران هم اقدام به آموزش و انتقال دانسته های خود می کنند. البته بسیاری از محتواهای اینترنتی هنوز به درجه قابل قبولی از اعتبار علمی نرسیده اند)، افزایش اعتماد، صمیمیت و صداقت در فضای سایبر (بیشتر کارشناسان معتقدند که تا قبل از به وجود آمدن شبکه های اجتماعی، موضوع اعتماد و صمیمیت در فضای اینترنت لمس نشده بود و در فضاهای ارتباطی نظیر چت روم ها افراد به دلیل بی اعتمادی، از ارائه اطلاعات واقعی خود جلوگیری می کردند).

البته شبکه های اجتماعی پیامدهای منفی هم دارد؛ از قبیل شکل گیری و ترویج سریع شایعات و اخبار نادرست (چراکه امکان شناسایی هویت واقعی اعضا و کنترل محتوای تولید شده توسط کاربران این سایت ها وجود ندارد)، تبلیغات ضددینی، عدم کنترل بر اطلاعات شخصی ارائه شده در شبکه اجتماعی (بعضی شبکه های اجتماعی امکانات و سرگرمی هایی را ارائه می دهند و افراد در صورت استفاده از آنها، اجازه می دهند که بعضی از اطلاعاتشان در دسترس آن ها قرار گیرد. افرادی با پروفایلهای تقلبی هم گاهی اقدام به سوء استفاده از اطلاعات افراد از قبیل عکس ها و... می کنند).

واقعیت این است که در شبکه‌های اجتماعی پرطرفداری مانند فیسبوک، اتفاقات خطرناکی در حال وقوع است و دو محور کلان جامعه، یعنی اخلاق و اعتقادات، هدف قرار گرفته‌اند. تخریب این دو حوزه یعنی ویران کردن زیرساخت‌های فکر و عمل جامعه که منجر به جهان‌بینی و ایدئولوژی می‌شود. تغییر اولویت‌ها به این معناست که رتبه‌ی اموری پایین آمده و بقیه بالا رفته‌اند. در این فرآیند، اولین چیزی که در ذهن و زندگی فرد تغییر می‌کند، جایگاه خداوند است.

نکته‌ی دیگر اینکه در حال حاضر، تحلیل‌های دقیقی درباره‌ی سایت‌های مستهجن وجود دارد. تلاش این سایت‌ها کم‌اثر کردن، منفعل کردن و از بین بردن نفس لوامه یا وجدان است. امروزه کاربران بدون شرمندگی در برابر وجدان و خدا، در فیسبوک گناه مفرح خود را در حریم شخصی سایر افراد به اشتراک می‌گذارند. از گناه کبیره گرفته تا گناهان کوچک و بی‌حیایی، همه در ملأ عام انجام می‌شود.



  • shirin ghanbari
  • ۰
  • ۰

تاخیر ناقص، سیستم ناقص

همراه یکی از دوستان با تاخیر مختصری وارد کلاس شدیم. مدل کلاس اینجوریه که اگر یک نیمچه تاخیرم داشته باشی، یجوری باید تاوان بدی. به این شکل که سیستم رمز دار یا نیمه سکته ای گیرت میاد.

این جلسه از اون روزای تاوان دار برای ما بود به هرحال از سر پا ایستادن تهه کلاس بهتره و تا همینجاشم شاکر خدا هستیم. حداقل سنگر همیشگی را داریم چون من که گزارش "تحلیل یکی از شبکه های اجتماعی" را ننوشتم.

استاد روال همیشه ابتدای کلاس را پیش میگیره و تمرین تایپ می کنه و از بچه ها میخواد تا کلماتی که میگه را تایپ کنند.

بعد از کار همیشگی استاد از مزیت های تلگرام صحبت میکنه و بچه های کلاس هم سعی می کنند به هر طریقی در بحث مشارکت کنند.

وقتی بحث از برنامه های تماس صوتی و تصویری میشه بحث داغ و تازه آپشن جدید تلگرام برای تماس صوتی و بیشتر شدن مزاحم های تلگرامی میشه. 

در ادامه استاد به صورت رندوم گزارش های بچه ها را در وبلاگ می خونه و از خانم لکی زاده می خوان که در مورد گزارش خودش مختصر توضیحی بده.

همین اثنا بود که استاد به اسم من تو لیست وبلاگ نزدیک شد، داشتم فاتحمو میخوندم که یهو اسم بعد من رو صدا زد؛ نفس عمیقی کشیدم و از رو صندلی سر خوردم پایین تر.

پایان کلاس هم استاد خواستن که در یوتیوب و ترلو اکانت بسازیم.

الانم خستم دیگ حوصله ادیت و توضیح بیشتر ندارم. فعلا بای بای

راستی یچیز از قلم جا افتاد، جان هر کی دوس دارید این لیوان استادو بیخیال شید دیگه یک نفر اشتباه کبیره کرد از لیوان استاد نوشت حالا دیگ ول نمیکنن همه مینویسن. #خلاق_باشیم


  • shirin ghanbari
  • ۰
  • ۰

فروغ؛ توت بده

جذابیت این جلسه از کلاسای استاد دهکردی فقط به خوراکی های مامان فروغی بود. قربون دستش که تنها به فکر دخترش نبود؛ فهمیده بود یه ارتش گرسنه ی صبحونه نخورده هم همیشه دورش هستن. 

ابتدای کلاس طبق روال معمول، استاد تمرین تایپ ده انگشتی کرد و چند حروف جدید را با بچه ها تمرین کردیم.

بعد از تمرین تایپ بحث از zotero شد که این آپشن از طریق extention  کوروم یا خود سایت zotero به گوگل اضافه میشه و یجور رفرنس دهی محسوب میشه چون می تونید همه اسناد و فایل ها مقالات مورد نظر خودتون را آنجا محفوظ نگه دارید.

اواسط کلاس بود که صحبت از دانلود فایل از سایت ها بدون فیلتر شکن به کمک سایت file2hd.com شد و استاد برای آموزش یک نمونه از این کار را انجام داد. 

در همین اثنا بود که ضعف شدیدی فروغ و فرا گرفت و خوشمزه های کیفو ریخت رو میز و از هنر مامان جونش رونمایی کرد.

خیلی ریییززز داشتیم پشت مانیتور سنگر نما آجیل میخوردیم که یهو دوتا از قحطی برگشته ی گشنه تر از ما بوی توت و میوه خشک به مشامشون خورد و خلاصه که مجبور شدیم چهار نفره بینمون تقسیم کنیم. البته یک تشکر ویژه ام از فروغ داشته باشم که خوراکی هاشو با ما تقسیم کرد.

در پایان هم از calibre  که برای تبدیل فرمت فایل مورد استفاده قرار میگیره، صحبت شد.


  • shirin ghanbari
  • ۰
  • ۰

https://www.linkedin.com/in/shirin-ghanbari-806a91139/

https://soundcloud.com/user-911707238

https://twitter.com/shiringhanbari

  • shirin ghanbari