تکنولوژی های ارتباطی

گزارش از کلاس درس تکنولوژی های ارتباطی

تکنولوژی های ارتباطی

گزارش از کلاس درس تکنولوژی های ارتباطی

گزارش های کلاس درس تکنولوژی های ارتباطی

۳ مطلب در اسفند ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۱

جنگ صندلی یا صندلی به دست، کدام بهتر است؟


عجله برای سریع آماده شدن و زود بیرون آمدن از خانه جهت رهایی از مرض ترافیک هم برای مواجه نشدن با اعتراض استاد نسبت به تاخیر حضور در کلاس و جمله معروف وی به شرح "داشتیم میرفتیم دیگ" و هم مهم تر از همه برای زود رسیدن به کلاس و پیدا کردن صندلی و سیستم خالی و زنبیل گذاشتن برای بقیه دوستان است.

ماجرا از این قراره که ظرفیت دانشجویان کلاس یجورایی بیشتر از تعداد صندلی و سیستم های کلاس تکنولوژی های ارتباطی و این شده دغدغه 8 صبح روزهای یکشنبه ما، دغدغه ای که گریبان منم در این جلسه گرفت البته هر چند همیشه تاخیر مختصری داشتم اما به هرحال با هر ترفندی که شده بود صندلی های زنبیل گذاشته را به چنگ می آوردم، اما این بار ماجرا فرق داره حتی تکیه گاه دیوار تهه کلاس هم دیگ پر شده بود.

سر پایین انداخته و چشم دزدیده از استاد برای اینکه مبادا کنایه ای از استاد بشنوم، از کلاس خارج می شوم. از آنجایی که در فاصله زمانی پیدا کردن صندلی و بردن آن سر کلاس با یکی از دوستانم مواجه می شوم حالا هر دو صندلی به دست میان صحبت های استاد به شکل پارازیتی استرس وار و مجددا با ترس از شنیدن کنایه وارد کلاس می شویم.

با جا گرفتن روی صندلی متوجه بحث کلاس در مورد site: می شوم که با استفاده از این عبارت می توان هر سایتی را در گوگل سرچ کرد و  به سایت مورد نظر دست یافت. همچنین می توان در ادامه آدرس سایت و با کلیک بر space، کلید واژه مد نظر را هم در سرچ اضافه کرد تا به صورت دقیق و کارآمدتری به محتوای مورد نظر رسید.

در ادامه ضمن توضیح این مبحث استاد با پرسیدن سوالاتی از من سعی دارد تا توجه من را به کلاس و صحبت نکردن با همکلاسی ها جلب کند. (تلاش ناکارآمد استاد). استاد هنوز نمی داند که خانم ها می توانند همزمان چندکار را با هم انجام دهند. البته امیدوارم که استاد از  این مزاح علیه خودم استفاده نکند چرا که شدیدا متخصص این گونه جبران کردن ها هستند.

عنایات استاد تمامی ندارد!

تنبیه استاد به دلیل تاخیر ورود به کلاس همچنان به روش های مختلف ادامه دارد و این بار برای نوعی پیچاندن گوش، استاد من را پای تخته برده و سوالاتی در خصوص نحوه استفاده از یک تیر خبر خارجی در وبلاگ می کند.

به دنبال این سوال، کاربرد های google translate و نحوه استفاده از اخبار خارجی و ترجمه فارسی آن با استفاده از ترجمه گر گوگل در ادامه توضیح داده می شود. به نظر استاد برخلاف بعضی از عقیده ها در خصوص ناکارآمدی google translate، این صفحه دارای کاربردهای خوبی از جمله دستیابی به متن فارسی یک خبر خارجی با استفاده از لینک خبر و تلفظ صحیح کلمات با انتخاب زبان کشور است.

در پایان نمونه ای از یک خبر خارجی و دریافت متن فارسی آن از google translate و توییت کردن آن از دانشجویان خواسته شد.

نمونه این کار را می توانید در توییتر من مشاهده کنید: https://twitter.com/shiringhanbari

 

 

  • shirin ghanbari
  • ۰
  • ۰

جلسه دوم درس تکنولوژی های ارتباطی

در این جلسه با چهار حروف از کیبورد برای یادگیری و استفاده صحیح جای گذاری انگشت ها و حروف کیبورد کار شد.

این چهار حروف شامل ک-م و س-ش بود که انگشت کوچیک روی حروف ش و ک قرار می گیرد و انگشت دومی روی حروف م و س جای گذاری می شود. همچنین انگشت شصت نیز برای space به کار می رود.

در ادامه سایت soundcloud.com به عنوان یک شبکه اجتماعی که از طریق آن به اشتراک گذاشتن صوت پرداخته می شود و همچنین دارای فضای آپلود است اشاره شد. 

نحوه استفاده و به کارگیری فیدریدر از طریق اضافه کردن آن به کوروم آموزش داده شد که شما می توانید با رفتن به قسمت تنظیمات گوگل کوروم و انتخاب گزینه extensions و مراجعه به قسمت پایین صفحه باز شده و کلیک بر get more extensions بخش فید ریدر را به کوروم خود بیافزایید و از کاربرد آن در عرضه مطالب و اخبار بدون مراجعه به سایت ها بهره ببرید.

فید ریدر یا RSS که به عنوان نام دیگر آن شناخته شده است.

در پایان با مقایسه اسکایپ و ایمو، شبکه اسکایپ از نظر تطابق با سرعت بهتر از ایمو ارزیابی شد.



  • shirin ghanbari
  • ۰
  • ۰

مباحث مطرح شده در جلسه اول تکنولوژی های ارتباطی 


به طور کلی در این درس، مباحث آشنایی با تکنولوژی های ارتباطی، نحوه استفاده از این نوع تکنولوژی و دسته ای از مباحث نظری در این زمینه آموزش داده خواهد شد.

از جمله تکنولوژی های ارتباطی و شبکه های اجتماعی که طی جلسات این درس آموزش و به کار گرفته خواهد شد، شامل: twitter, you tube, LinkedIn, FeedReader, blog است.

twitter به عنوان یک شبکه اجتماعی به کاربران این امکان را می دهد تا سقف 140 حرف، پیام متنی را توییت کنند.

you tube در واقع یک وبگاه برای گذاشتن، تماشا و اشتراک گذاری ویدئو است.

LinkedIn به عنوان یک شبکه اجتماعی برای شغل یابی است که افراد رزومه کاری خود را در آن معرفی کرده تا کسانی که به دنبال متخصص در حرفه خاصی هستند از آنها بهره ببرند.

FeedReader یا خبرخوان از طریق منابعی که خود ما به آن معرفی می کنیم مطالب را دریافت و به ما عرضه می کند.

از طریق وبلاگ نیز همچون سایر شبکه های اجتماعی می توان به اشتراک گذاشتن یک موضوع، مطلب، خاطره یا شعری با دیگر کاربران پرداخت.

ویلیام کوک و چارلز ویت استون در دهه 40 قرن 19 تلگراف را پیش از ساموئل مورس اختراع کردند و اما الفبای مورس توسط این شخص برای تلگراف ساخته شد.

الفبای مورس یک وسیله ای برای انتقال پیام از طریق علائم نقطه و خط است که به روش صدا و نور این انتقال پیام انجام می گیرد.

الفبای مورس ابتدا در تلگراف استفاده می شده است اما هم اکنون شاهد کاربرد این روش در ارتش، ناوبری، سازمان جاسوسی و کمیته امدادی و مواردی از این قبیل هستیم.

در پایان برای درک بهتر الفبای مورس در انتقال یک پیغام نمونه ای از آن در ذیل معرفی می شود: 

S.O.S   به معنای من را نجات ده و به صورت سه نقطه، سه خط، سه نقطه عنوان می شود که می توان از طریق ایجاد صوت این مفهوم را به دیگری منتقل کرد. ( ... --- ... )




  • shirin ghanbari